Ψύκτης αποθήκευσης φυτών

Ψύκτης αποθήκευσης φυτών
Atlanta, GA

AiroCide PPTTM Τεχνολογία προστασίας των φθαρτών προϊόντων.  Το AiroCide PPTTM είναι ένα σύστημα απολύμανσης αέρα που αναπτύχθηκε από τη NASA, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες σειρές προϊόντων AiroCide.   Προκειμένου να προστατευθεί η ποιότητα των ευπαθών προϊόντων και για λόγους ασφάλειας των τροφίμων, αναπτύχθηκε η τεχνολογία AiroCide για την εξάλειψη παθογόνων και μη παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα που είναι φυτικά και σπόρια (βακτήρια, μούχλα και μύκητες, ιοί και ακάρεα σκόνης) και ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις), και χρησιμοποιείται ευρέως σε κατοικίες, κρατικές και εμπορικές ιδιοκτησίες ή ακόμη και σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.

(Το AiroCide περιλαμβάνεται στον κατάλογο FDA ως  ιατρική συσκευή επιπέδου II).

Σύνοψη

Μια κλινική μελέτη σχετικά με τη χρήση του συστήματος απολύμανσης αέρα AiroCide PPT σε έναν ψύκτη αποθήκευσης φυτών της Ατλάντα σχεδιάστηκε για να αποδείξει ότι το AiroCide PPT μπορεί να μειώσει την ποσότητα μούχλας και βακτηρίων που υπάρχουν στον αέρα.  Με τη λειτουργία της συσκευής AiroCide στο πείραμα για 24 ώρες, η ποσότητα μούχλας στον αέρα στον θάλαμο ψυγείου μειώθηκε κατά 92% και η ποσότητα των βακτηρίων κατά 58%.

Οι συνθήκες

Ο ψυκτικός αποθηκευτικός θάλαμος  ντομάτας ήταν 482m3, χωρισμένο σε τρία μέρη με πλαστικό τοίχωμα. Η κεντρική μεγαλύτερη αποθήκη περιείχε κομμένα άνθη σε δοχεία, ενώ τα άλλα δύο τμήματα περιείχαν πράσινα αγαθά και έτοιμα φρέσκα προϊόντα για συσκευασία.  Η μέση θερμοκρασία στον θάλαμο ψύξης κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν 7 ° C.

Πρωτόκολλο Α

Η περίοδος δοκιμής έγινε με δειγματοληψία για 2 διαδοχικές ημέρες. Για να μετρηθούν τα δεδομένα ελέγχου,  δείγματα αέρα χωρίς τη χρήση της συσκευής AiroCide παρείχαν δεδομένα που συγκρίθηκαν με δεδομένα δειγματοληψίας αέρα μετά από 24 ώρες λειτουργίας. 2 μονάδων ACS -100 στο θάλαμο ψύξης. Όλα τα δείγματα αέρα ελέγχτηκαν για μούχλα και βακτήρια.  Δείγματα ελήφθησαν τόσο από τον εναέριο χώρο του ψυγείου όσο και από τον εναέριο χώρο της αποθήκης.

Aποτελέσματα

Με τη λειτουργία της συσκευής AiroCide στο πείραμα για 24 ώρες, η ποσότητα μούχλας στον αέρα στον θάλαμο ψυγείου μειώθηκε κατά 92% και η ποσότητα των βακτηρίων κατά 58%.  Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν παρατηρούμε ότι η ποσότητα μούχλας στα δείγματα αέρα από το εξωτερικό του θαλάμου ψύξης αυξήθηκε κατά 43% και η ποσότητα των βακτηρίων κατά 342% ανά κυβικό μέτρο κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Εγκατάσταση αποθήκευσης 01Κατεβάστε τη μελέτη