Αποθηκευτικό ψυγείο κομμένων λουλουδιών + Μαδρίτη

Arteflor – Μαδρίτη – Ισπανία

AiroCide PPTTM Τεχνολογία προστασίας των φθαρτών προϊόντων.  Το AiroCide PPTTM είναι ένα σύστημα απολύμανσης αέρα που αναπτύχθηκε από τη NASA, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες σειρές προϊόντων AiroCide.   Προκειμένου να προστατευθεί η ποιότητα των ευπαθών προϊόντων και για λόγους ασφάλειας των τροφίμων, αναπτύχθηκε η τεχνολογία AiroCide για την εξάλειψη παθογόνων και μη παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα που είναι φυτικά και σπόρια (βακτήρια, μούχλα και μύκητες, ιοί και ακάρεα σκόνης) και ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις), και χρησιμοποιείται ευρέως σε κατοικίες, κρατικές και εμπορικές ιδιοκτησίες ή ακόμη και σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.

(Το AiroCide περιλαμβάνεται στον κατάλογο FDA ως  ιατρική συσκευή επιπέδου II).

Σύνοψη

Μια κλινική μελέτη σχετικά με τη χρήση του συστήματος απολύμανσης αέρα AiroCide PPT πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο αποθήκευσης και ψύξης στην  (Arteflor) στην Ισπανία. Τα δεδομένα υποστηρίζουν την υπόθεση ότι οι συγκεντρώσεις αερομεταφερόμενης μούχλας μπορούν να μειωθούν με τη λειτουργία του AiroCide PPT για 11 ημέρες συνεχούς λειτουργίας.  Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αερομεταφερόμενη μούχλα μειώθηκε κατά 99,99% στο κατάστημα και κατά 100% στο ψυγείο.

Πρωτόκολλο Α

Το κατάστημα και το ψυγείο, που διατηρούσαν τα λουλούδια φρέσκα, ήταν 180m3 και 6m3 αντίστοιχα.  Η δοκιμή διήρκεσε 11 ημέρες τον Απρίλιο 2005.  Το δείγμα ελέγχου από τις  εγκαταστάσεις χωρίς Airocide συγκρίθηκε με το δείγμα που ελήφθη μετά από 11 ημέρες λειτουργίας της μονάδας AiroCide τόσο για το κατάστημα όσο και για το ψυγείο.  Και τα δύο δείγματα ελήφθησαν την ίδια ώρα της ημέρας από την αποθήκη εμπορευμάτων και στις δύο περιπτώσεις.  Τα δείγματα αέρος ελήφθησαν με έναν δειγματολήπτη Aerotech6 σε πλαστικό Petri 4 χ 90 mm. Όλα τα δείγματα εμβολιάστηκαν σε πλάκα Sabouraud Chloramphenicol Agar στο εργαστήριο Centro Analitico Pozuelo στη Μαδρίτη και τα αποτελέσματα υπολογίστηκαν σε μονάδες CFU ανά κυβικό μέτρο. Κάθε πλάκα άγαρ εκτέθηκε σε ροή αέρα 0.5L / sec για συνολικά 1000L

Aποτελέσματα

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει μείωση 93,5% της αερομεταφερόμενης μούχλας στο κατάστημα και μείωση κατά 98,52% στο ψυγείο μετά από 6 ημέρες λειτουργίας του Airocide.

Αποθηκευτικό ψυγείο κομμένων λουλουδιών 02Κατεβάστε τη μελέτη