Airocide

Πώς λειτουργεί

Πώς λειτουργεί το Airocide

Όλες οι εκδόσεις του Airocide λειτουργούν σε φωτοκαταλυτική βάση(PCO), δεν χρησιμοποιούν φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα και γι’ αυτό ξεχωρίζουν από άλλες συσκευές. Έτσι δεν απαιτείται αντικατάσταση βρώμικων φίλτρων, παρά μόνο των λαμπών UV που διαθέτει, μία φορά το χρόνο.

Ο ανεμιστήρας ανακύκλωσης αέρα του Airocide τραβάει προς τα μέσα αέρα που περιέχει οργανικά παθογόνα, αλλεργιογόνα, σπόρια μυκήτων, καπνό, αιθάλη και οικιακές χημικές ουσίες (VOCs).

Ο εισαγόμενος αέρας εντός της μονάδας επιβραδύνεται και διασπάται μέσα στους πολλούς μικρούς γυάλινους σωλήνες στον θάλαμο αντίδρασης. Η επιφάνεια των σωλήνων επικαλύπτεται με καταλυτικό υλικό διοξειδίου του τιτανίου, το οποίο, υπό την επίδραση του υπεριώδους φωτός, αποσυνθέτει τα μόρια νερού των υδρατμών στον αέρα σε εξαιρετικά δραστικές ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου. Οι ελεύθερες ρίζες σκοτώνουν όλες τις οσμές, βακτήρια, ιούς, μεταξύ των οποίων και ο νέος κορωνοϊός, πτητικές οργανικές ενώσεις στο μοριακό επίπεδο και κανένας ρύπος δεν παραμένει στον αέρα. Αυτό που βγαίνει από τη μονάδα είναι μόνο καθαρός αέρας με μηδενικές εκπομπές όζοντος.

Επαναστατικό σύστημα καθαρισμού αέρα με τεχνολογία της NASA

Το επαναστατικό σύστημα καθαρισμού αέρα -τεχνολογίας της NASAAirocide που καταπολεμά ιούς (όπως οι SARS, H1N1, MRSA , H5N1), βακτήρια και οσμές έφερε στην Ελλάδα η T&C Group.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη διαστημική τεχνολογία που είναι υπεύθυνη για τον καθαρό αέρα στους διαστημικούς σταθμούς της NASA, έχει διευκολύνει την καθημερινότητα των αστροναυτών στις αποστολές τους στο διάστημα και έχει λειτουργήσει άψογα κάτω από τις δυσκολότερες δυνατές συνθήκες.

Καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι ένας καθαριστής αέρα μπορεί να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά χωρίς τη χρήση φίλτρων.

Με πεδία εφαρμογής από τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τις μονάδες επεξεργασίας τροφίμων μέχρι τα οινοποιεία, τους γραφειακούς χώρους, τα γυμναστήρια και τις κατοικίες, το Airocide κάνει τη ζωή μας πιο… καθαρή, εξαλείφοντας το μικροβιακό φορτίο του αέρα (βακτήρια, ιοί, μύκητες), καθώς και πτητικές οργανικές ενώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, αλλεργίες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται αερογενώς, το σύστημα καθαρισμού αέρα Airocide μπορεί να ανακουφίσει τους φόβους μας σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, αλλά και να ικανοποιήσει την ανάγκη μας να γνωρίζουμε πως ο αέρας που εισπνέουμε είναι απόλυτα ασφαλής . Το Airocide επίσης αποτελεί ένα πρόσθετο μέτρο πρόληψης κατά των SARS, H1N1, MRSA , H5N1. Το Airocide δεν παγιδεύει μόνο τους επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον αέρα, αλλά τους καταστρέφει.  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξαλείφει ρύπους που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ή που δεν μπορούν να φιλτραριστούν από φίλτρα HEPA. 

clean
air level

Γιατί τα φίλτρα HEPA δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν μικρά σωματίδια;

Σκεφτείτε μια πόρτα. Τα μεγάλα σωματίδια δεν χωρούν να περάσουν, ενώ τα μικροσκοπικά σωματίδια περνούν μέσα από την πόρτα.  Τα φίλτρα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.  Είναι αναποτελεσματικά έναντι μικρότερων σωματιδίων.

Το φίλτρο HEPA δεν σκοτώνει τις ακαθαρσίες, τις παγιδεύει μόνο για να τις αφοπλίσει αργότερα.  Το αποτέλεσμα είναι ότι, δυστυχώς, μικρότεροι μολυσματικοί παράγοντες όπως οι ιοί και τα πτητικά οργανικά σύνθετα αέρια (VOCs) περνούν εύκολα μέσα από τους καθαριστές αέρα που χρησιμοποιούν φίλτρα.

Εξαλείφει τα αέρια VOC που τα φίλτρα HEPA δεν μπορούν!

Το Airocide, μια συσκευή καθαρισμού του αέρα, δεν πρέπει μόνο να παγιδεύει  επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον αέρα, αλλά είναι σημαντικό επίσης να τους εξαλείφει εντελώς.  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το Airocide αφαιρεί βρωμιά που δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι ή που δεν μπορεί να φιλτραριστεί από φίλτρα HEPA.  Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των ουσιών είναι οι επονομαζόμενες πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ)=VOCs.  Σύμφωνα με μελέτη της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA environmental protection agency, US), 188 τέτοιου είδους δυνητικά επικίνδυνες ατμοσφαιρικές μολύνσεις ενδέχεται να υπάρχουν στον αέρα οι οποίες σε ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά, μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο για την υγεία (αλλεργίες, άσθμα) σε βρέφη, ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες.

Εφαρμογές για το σπίτι

Η καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι κλειδί για την ποιότητα ζωής και την οικογενειακή ηρεμία. Το Airocide καθαρίζει τον αέρα στα δωμάτια 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αφαιρώντας σχεδόν το 100% των επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων από το σπίτι, κρατώντας μακριά τα ακάρεα μυκήτων, βακτηρίων και σκόνης που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικές αλλεργίες, και εξαλείφοντας όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα. Πολλές από τις αλλεργίες μέσα στο σπίτι προκαλούνται και από τη σκόνη του τριχώματος των κατοικίδιων.

Το Airocide καθαρίζει την ατμόσφαιρα ώστε να ελαχιστοποιεί και αυτό το πρόβλημα, καθώς επίσης και την δυσοσμία που μπορεί να αναδίδουν οι μικροί μας φίλοι. Το Airocide με την τεχνολογία της NASA προστατεύει όχι μόνο εμάς και τα παιδιά μας, αλλά και τους ηλικιωμένους, που είναι ακόμα πιο ευάλωτοι σε βλαβερά σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα. Μάλιστα, αυτό το σύστημα καθαρισμού μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σπίτι, αφού είναι ένας συνδυασμός έργου τέχνης, προηγμένης τεχνολογίας και εξαιρετικής κομψότητας, που προσθέτει στην αισθητική του χώρου μας.

Εφαρμογές για γραφεία και χώρους υγείας

Η τεχνολογία του Airocide βρίσκει όμως σημαντικές εφαρμογές και εκτός σπιτιού και συγκεκριμένα σε γραφειακούς χώρους, αλλά και χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Στους μεν πρώτους ο καθημερινός συγχρωτισμός πολλών ατόμων επί πολλές ώρες μπορεί να γίνει πηγή λοιμώξεων, αλλεργιών και αφορμή μετάδοσης ιών, οπότε ο καθαρισμός του αέρα είναι αναγκαίος. 

Η ανάγκη του να είναι όμως ο αέρας απαλλαγμένος από παθογόνους μικροοργανισμούς είναι ακόμα πιο επιτακτική στους χώρους υγείας, σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα ή και ιδιωτικά ιατρεία. Στις αίθουσες αναμονής ασθενών, στα τμήματα επειγόντων, στα εξωτερικά ιατρεία απαιτείται πρόληψη διασποράς λοιμώξεων που μεταδίδονται αερογενώς ή με σταγονίδια, όπως η φυματίωση, η ιλαρά ή η γρίπη και πλέον και ο νέος κορωνοϊός.

Ειδικά σε κρίσιμης σημασίας χώρους ενός νοσοκομείου, όπως η ΜΕΘ, τα χειρουργεία, η αποστείρωση, οι μονάδες μεταμόσχευσης και τα αιματολογικά τμήματα, οι απαιτήσεις για καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από  μικροβιακό φορτίο, είναι αυξημένες.

Η τεχνολογία Airocide συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων που αποτελούν παγκοσμίως σημαντικό πρόβλημα στις υπηρεσίες υγείας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσφέροντας ασφάλεια τόσο στους ασθενείς όσο και στους επαγγελματίες υγείας.

Εφαρμογές για τη βιομηχανία

Ένα ακόμα πεδίο όπου το Airocide μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ασφάλειας είναι η βιομηχανία και δη η βιομηχανία τροφίμων, με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα καθαρισμού να συμβάλλει στην διασφάλιση της ποιότητας των ευπαθών προϊόντων.

Χώροι όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις κρεάτων μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές λειτουργίες του Airocide. Με δεδομένο ότι η διάρκεια ζωής του κρέατος καθορίζεται από τον συνολικό αριθμό ζωντανών βακτηρίων, η δυνατότητα της συσκευής να απομακρύνει τα βακτήρια μπορεί να συμβάλλει στην προστασία της ασφάλειας των προϊόντων κρέατος.

Με την εγκατάσταση του  Airocide επίσης μειώνεται στο ελάχιστο η συγκέντρωση αερίου αιθυλενίου, η οποία είναι υπεύθυνη για την γρήγορη ωρίμανση λαχανικών και φρούτων στους αποθηκευτικούς χώρους.

Το Airocide μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα οινοποιεία, όπου απολυμαίνει συνεχώς τον αέρα στο κελάρι και αποτρέπει χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών την εξάπλωση των σπορίων της μούχλας. Ο αέρας στους χώρους παλαίωσης  και  ζύμωσης μένει καθαρός και οι επικίνδυνες πτητικές οργανικές ενώσεις στον αέρα, οι οποίες μπορούν εύκολα να μολύνουν το κρασί, εξαλείφονται. Παράλληλα, πολύ σημαντική είναι η προστασία από το TCA.

Μεταξύ των πολλών εφαρμογών του επαναστατικού αυτού συστήματος καθαρισμού είναι και τα γυμναστήρια, συνήθεις εστίες μετάδοσης ιών και στην ευεξία των αθλουμένων κατά την διάρκεια της άσκησης.

Το Αirocide είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και φέρνει την αριστεία του διαστήματος στον χώρο μας, επιτρέποντάς μας να αναπνέουμε χωρίς φόβο.