Οργανωμένο Σούπερ Μάρκετ

Return to Eden – Ατλάντα, GA

AiroCide PPTTM Τεχνολογία προστασίας των φθαρτών προϊόντων.  Το AiroCide PPTTM είναι ένα σύστημα απολύμανσης αέρα που αναπτύχθηκε από τη NASA, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες σειρές προϊόντων AiroCide.  Προκειμένου να προστατευθεί η ποιότητα των ευπαθών προϊόντων και για λόγους ασφάλειας των τροφίμων, αναπτύχθηκε η τεχνολογία AiroCide για την εξάλειψη παθογόνων και μη παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα που είναι φυτικά και σπόρια (βακτήρια, μούχλα και μύκητες, ιοί και ακάρεα σκόνης) και ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις), και χρησιμοποιείται ευρέως σε κατοικίες, κρατικές και εμπορικές ιδιοκτησίες ή ακόμη και σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.

(Το AiroCide περιλαμβάνεται στον κατάλογο FDA ως  ιατρική συσκευή επιπέδου II).

Σύνοψη

Μια κλινική μελέτη σχετικά με τη χρήση του συστήματος απολύμανσης αέρα AiroCide PPT έγινε σε μια ανοικτή αίθουσα ψύξης ενός ανεξάρτητου καταστήματος (Return to Eden) στην Ατλάντα.  Τα δεδομένα υποστηρίζουν την υπόθεση ότι οι αερομεταφερόμενη μούχλα και οι συγκεντρώσεις βακτηρίων μπορούν να μειωθούν με τη συνεχή λειτουργία του AiroCide PPT για 48 ώρες.  Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μούχλα στον αέρα μπορεί να μειωθεί κατά 89% και τα βακτήρια κατά 67% στο ψυγείο με τη λειτουργία του Αirocide για 48 ώρες.

Πρωτόκολλο Α

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ψυγεία 37 κυβικών μέτρων.  Ένα ACS-25 εγκαταστάθηκε στο κέντρο της οροφής του χώρου. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η δειγματοληψία του αέρα πραγματοποιήθηκε δύο φορές τον Μάιο του 2005. Το δείγμα από την αποθήκευση χωρίς Airocide συγκρίθηκε με το δείγμα που ελήφθη μετά από 2 ημέρες λειτουργίας του AiroCide. Και τα δύο δείγματα ελήφθησαν την ίδια ώρα της ημέρας στο αποθετήριο και στις δύο περιπτώσεις.  Τα δείγματα αέρος διασπάστηκαν με ένα δειγματολήπτη διαιρούμενου αέρα (ίδιο με τον δειγματολήπτη N6 Anderson) σε ένα πλαστικό πιάτο Petri 15 χ 100 mm. Όλα τα δείγματα εμβολιάστηκαν σε πλάκες άγαρ δεξτρόζης πατάτας σε Aerotech Laboratories στο Phoenix, Arizona και τα αποτελέσματα υπολογίσθηκαν σε μονάδες CFU ανά κυβικό μέτρο. Κάθε πλάκα άγαρ εκτέθηκε σε μια ροή αέρα 28,3 L / m για 3 λεπτά.

Aποτελέσματα

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει μείωση κατά 89% της αερομεταφερόμενη μούχλα στο ψυγείο μετά από 48 ώρες λειτουργίας.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει μια μείωση κατά 67% των αερομεταφερόμενων βακτηρίων στο ψυγείο μετά από 48 ώρες λειτουργίας.

Οργανωμένο Σούπερ ΜάρκετΚατεβάστε τη μελέτη