Αποθηκευτικά ψυγεία λαχανικών Καναδάς

Αποθηκευτικά ψυγεία λαχανικών
Βρετανική Κολομβία, Καναδάς

AiroCide PPTTM Τεχνολογία προστασίας των φθαρτών προϊόντων.  Το AiroCide PPTTM είναι ένα σύστημα απολύμανσης αέρα που αναπτύχθηκε από τη NASA, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες σειρές προϊόντων AiroCide.   Προκειμένου να προστατευθεί η ποιότητα των ευπαθών προϊόντων και για λόγους ασφάλειας των τροφίμων, αναπτύχθηκε η τεχνολογία AiroCide για την εξάλειψη παθογόνων και μη παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα που είναι φυτικά και σπόρια (βακτήρια, μούχλα και μύκητες, ιοί και ακάρεα σκόνης) και ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις), και χρησιμοποιείται ευρέως σε κατοικίες, κρατικές και εμπορικές ιδιοκτησίες ή ακόμη και σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.

(Το AiroCide περιλαμβάνεται στον κατάλογο FDA ως  ιατρική συσκευή επιπέδου II).

Σύνοψη

Μια κλινική μελέτη σχετικά με τη χρήση του συστήματος απολύμανσης αέρα AiroCide PPT σε μια αίθουσα ψύξης της British Colimbia σχεδιάστηκε για να επιδείξει τη χρήση του εξοπλισμού AiroCide PPT για τη μείωση της ποσότητας μούχλας και βακτηρίων που υπάρχουν στον αέρα.  Το δείγμα αέρα από τον θάλαμο ψύξης συγκρίθηκε με τα δείγματα αέρα από το τμήμα της αποθήκης όπου δεν λειτουργούσε το  AiroCide.  Με τη λειτουργία της συσκευής AiroCide στο πείραμα για 24 ώρες, η ποσότητα μούχλας στον αέρα στο θάλαμο ψυγείου μειώθηκε κατά 6% και το βακτηριακό φορτίο κατά 26%, ενώ η μούχλα εκτός ψυγείου παρουσίασε αύξηση 172% .

Οι συνθήκες

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε μια πιστοποιημένη αποθήκη χονδρικής με ένα ψυκτικό θάλαμο που αποθηκεύει τις φθαρτές καλλιέργειες.  Ο θάλαμος ψύξης ήταν ένας χώρος αποθήκευσης ντομάτας 449m3, μέρος μιας μεγάλης αποθήκης, χωρισμένος από δύο πλαστικούς τοίχους.  Τα τοιχώματα συνδέονταν με ενισχυμένη κολλητική ταινία, οι πόρτες ήταν φτιαγμένες μόνο με εύκαμπτα πλαστικά διαχωριστικά, οπότε ο θάλαμος δεν ήταν εντελώς κλειστός.  Ο θάλαμος ψύχθηκε μόνο με μία μονάδα ψύξης με εξάτμιση, η οποία παρήγαγε λιγότερη κίνηση αέρα από ό, τι συνήθως βρίσκεται σε τέτοιους θαλάμους.  Η μέση θερμοκρασία στη μεγάλη αποθήκη κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν 7 ° C.  Έξω από το ψυγείο, υπήρχε ένα τμήμα συσκευασίας κοντά στην πόρτα όπου οι ντομάτες διαχωριζόταν ανά μέγεθος, καθαρίζονταν και συσκευάζονταν.  Η προσφάτως παραλαμβανόμενη παραγωγή (η οποία ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τη γη) και τα τελικά προϊόντα αποθηκεύτηκαν το ένα δίπλα στο άλλο στο ψυγείο που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή.

Πρωτόκολλο Α

Η περίοδος δοκιμής συνίστατο σε δειγματοληψία για 2 διαδοχικές ημέρες. Για να μετρηθούν τα δεδομένα ελέγχου, τα δείγματα αέρα χωρίς τη χρήση της συσκευής AiroCide παρείχαν δεδομένα που συγκρίθηκαν με δεδομένα δειγματοληψίας αέρα μετά από 24 ώρες λειτουργίας. Όλα τα δείγματα αέρα δοκιμάστηκαν για μούχλα και βακτηριακή περιεκτικότητα. Δείγματα ελήφθησαν τόσο από τον εναέριο χώρο του ψυγείου όσο και από τον εναέριο χώρο της αποθήκευσης.

Aποτελέσματα

Ο πίνακας δείχνει μείωση της μούχλας κατά 6% στον αέρα του ψυγείου και μείωση των βακτηρίων κατά 26% στον αέρα του ψυγείου.

Εγκατάσταση αποθήκευσης 04Κατεβάστε τη μελέτη