Καθαρός αέρας στο σπίτι σημαίνει υγεία
Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Και πρέπει να μπορεί να μας προστατεύσει ακόμα και από αόρατους εχθρούς. Κλείνοντας την πόρτα του δυστυχώς δεν αφήνουμε απ’ έξω την ατμοσφαιρική ρύπανση, με συνέπεια συχνά ο αέρας του σπιτιού μας να είναι συχνά το ίδιο επιβαρυμένος με αυτόν εκτός σπιτιού.
Τα ακάρεα της σκόνης από το εξωτερικό περιβάλλον, που περνά από πόρτες, παράθυρα και χαραμάδες, η γύρη, η μούχλα, οι πτητικές οργανικές ενώσεις από όλα τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, αυτή την περίοδο περισσότερο από ποτέ για να κρατήσουμε τον χώρο μας αποστειρωμένο, παραμονεύουν στον εσωτερικό χώρο και είναι πιο απειλητικά από ότι στο εξωτερικό, αφού το σπίτι μας και μικρότερο είναι από τους μεγάλους ανοιχτούς χώρους και δεν αερίζεται όσο συχνά πρέπει. Όσο δε εύκολο είναι να μπουν οι ρύποι από την πόρτα τόσο δύσκολο είναι να βγουν.
Ακόμα και τα αρώματα που φοράμε, τα φαγητά που μαγειρεύουμε, καθημερινές μας συνήθειες μέσα στο σπίτι, μπορούν να γίνουν εστίες ρύπανσης του οικιακού αέρα και να οδηγήσουν σε αλλεργίες, ερεθισμό της μύτης και του λάρυγγα, πονοκεφάλους, ακόμα και άσθμα και μακροπρόθεσμα σε πιο σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες.
Ειδικά την περίοδο αυτή, που περνάμε περισσότερες ώρες από ποτέ στο σπίτι μας, το οποίο έχει μετατραπεί εξαιτίας της πανδημίας και σε γραφείο, η καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο μας είναι ανάγκη.
Πώς θα κρατήσουμε τον αέρα του σπιτιού μας καθαρό
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε μέσα στο σπίτι. Οι τρόποι είναι απλοί:
-Βάζουμε τον αερισμό στην ημερήσια διάταξη. Ακόμα κι αν είναι χειμώνα και κάνει κρύο, ανοίγουμε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα τουλάχιστον για 10 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα και να ανανεωθεί ο αέρας.
-Δεν αφήνουμε το σπίτι μας σκονισμένο ή βρώμικο. Καθαρίζουμε σε τακτική βάση, όχι μόνο το πάτωμα, αλλά και τις επιφάνειες των επίπλων και πάντα έχοντας μια πόρτα ανοιχτή όσο το κάνουμε. Προτιμούμε όμως οικολογικά καθαριστικά, που δεν θα γίνουν πηγή βλαβερών οργανικών ενώσεων.
–Αλλάζουμε σεντόνια στα κρεβάτια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αφού τα ακάρεα της σκόνης και γενικότερα τα αλλεργιογόνα τα προτιμούν.
-Δεν αφήνουμε υγρασία στο σπίτι, αφού τα σπόρια που απελευθερώνονται από τον μύκητα της μούχλας είναι οι βασικότεροι ύποπτοι για τις αλλεργίες. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο μπάνιο, που είναι και η βασική εστία υγρασίας, ανοίγοντας πάντα το παράθυρο μετά το ντους, δεν ρίχνουμε τις πετσέτες βρεγμένες στον κάδο με τα άπλυτα και αλλάζουμε πολύ συχνά το σφουγγάρι στο νεροχύτη της κουζίνας.
+20
ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
AIROCIDE
-Αφήνουμε τα παπούτσια μας έξω, καθώς μπορούν να γίνουν φορείς μυκήτων, βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.
–Καθαρίζουμε το κλιματιστικό μας. Ειδικά όταν το καλοκαίρι έχει περάσει, φροντίζουμε για την αλλαγή του φίλτρου του, που γίνεται εστία σκόνης, μικροβίων και βακτηριδίων.
–Αποφεύγουμε το κάπνισμα μέσα στον χώρο και ζητάμε από τους επισκέπτες μας να κάνουν το ίδιο, αφού ο καπνός του τσιγάρου είναι ό,τι χειρότερο για τον αέρα του σπιτιού μας.
-Βάζουμε στη ζωή μας τα φυτά εσωτερικού χώρου, που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και να εκπέμπουν οξυγόνο. Μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα φυτώριο και να ενημερωθούμε για τα φυτά που είναι πιο κατάλληλα για τον καθαρισμό του οικιακού αέρα.
-Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, επιλέγουμε ένα σύστημα καθαρισμού αέρα, που κάθε άλλο παρά πολυτέλεια είναι στις μέρες μας. Μια ιδανική επιλογή είναι το Airocide, βασισμένο σε διαστημική τεχνολογία, το οποίο μπορεί να κάνει τον αέρα πεντακάθαρο, εξαλείφοντας το μικροβιακό του φορτίο (βακτήρια, ιοί –και κορωνοϊός- μύκητες), καθώς και πτητικές οργανικές ενώσεις (υπολογίζονται σε περίπου 188), που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, αλλεργίες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.
Το Airocide δεν παγιδεύει μόνο τους επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον αέρα, αλλά τους καταστρέφει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξαλείφει ρύπους που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ή που δεν μπορούν να φιλτραριστούν από φίλτρα HEPA.
Φροντίζουμε για τον αέρα του σπιτιού μας, σημαίνει πως φροντίζουμε για την υγεία μας.
OUR ARTICLE LIBRARY