Καθαρός αέρας: ο καλύτερος «σύμμαχος» για ξεκούραστο ύπνο

Ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και μια διαδικασία καταλυτική ώστε ο οργανισμός μας να γεμίσει τις… μπαταρίες του και να αντιμετωπίσει την απαιτητική καθημερινότητα. Συχνά όμως ο ύπνος επηρεάζεται από παράγοντες που δεν του επιτρέπουν να μας χαρίσει στο μέγιστο τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Ένας από αυτούς είναι η ποιότητα του αέρα και δη το πόσο καθαρός είναι ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού μας και κυρίως στο υπνοδωμάτιο. Ο ρόλος της ποιότητας του αέρα για το πόσο καλά κοιμόμαστε είναι πολύ σημαντικός, συνήθως όμως δεν του αποδίδουμε μεγάλη βαρύτητα. Η πολλή υγρασία, η υπερβολική ξηρότητα, η ύπαρξη αλλεργιογόνων, σκόνης, ακάρεων και μούχλας, αλλά και ο ελλιπής αερισμός μπορούν να μετατρέψουν τον ύπνο μας σε εφιάλτη, αν δεν προσέξουμε.

Νούμερο «ένα» εχθρός του ύπνου μας είναι η υπερβολική υγρασία. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στο υπνοδωμάτιό μας είναι υπεύθυνα για τις διαταραχές του ύπνου, καθώς ευνοούν την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών, όπως είναι τα ακάρεα και η μούχλα. Το ιδανικό ποσοστό της υγρασίας είναι 30% με 50%, ώστε να μπορούμε να αναπνέουμε φυσιολογικά και να μην αισθανόμαστε δυσφορία, πετυχαίνοντας την απαραίτητη ενυδάτωση για τον οργανισμό μας.

Όσο βλαβερή όμως είναι η υπερβολική υγρασία για τον ύπνο μας άλλο τόσο είναι και η υπερβολική ξηρότητα του αέρα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα αφυδατώνεται, οπότε αν προστεθούν και άλλοι παράγοντες ξηρότητας, όπως για παράδειγμα ένα air condition ή ένα θερμαντικό σώμα, τα επίπεδα ξηρότητας αυξάνονται περαιτέρω με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνέπειες του ξηρού αέρα που επηρεάζουν τον ύπνο είναι οι ερεθισμένοι ρινικοί αεραγωγοί, η βουλωμένη μύτη, το φτέρνισμα, το στεγνό στόμα, ο ξερός λαιμός, αλλά και προβλήματα στα μάτια, όπως η ξηροφθαλμία, όλα συμπτώματα που συνήθως αισθανόμαστε στο εσωτερικό του αεροπλάνου. Με δεδομένο ότι ακόμα και η ελάχιστη αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, ο ξηρός αέρας στον χώρο όπου κοιμόμαστε είναι συνταγή αποτυχίας για την απαραίτητη ξεκούραση που χρειάζεται το σώμα μας μετά από μια δύσκολη μέρα.

Συχνά επίσης ο ύπνος μας επηρεάζεται από αλλεργιογόνα, σκόνη και μούχλα, αλλά και από το τρίχωμα των κατοικιδίων μας, που μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και τα συμπτώματα άσθματος. Τα ακάρεα φωλιάζουν στα κρεβάτια και προκαλούν φτέρνισμα και βήχα, οπότε ο καλός αερισμός του χώρου όπου κοιμόμαστε είναι σημαντικός για να απαλλασσόμαστε από τους επιβλαβείς αυτούς μικροοργανισμούς.

+20
ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
AIROCIDE

Οι ρύποι… εσωτερικού

Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, η εσωτερική μόλυνση του αέρα είναι συχνά πιο επικίνδυνη από την εξωτερική. Όλη την ημέρα ρυπογόνα στοιχεία ίπτανται στον αέρα του σπιτιού μας. Απορρυπαντικά, καθαριστικά, αρωματικά κεριά, χρώματα, αλλά και συσκευές όπως για παράδειγμα οι εκτυπωτές και οι υπολογιστές, ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουμε στο εσωτερικό του σπιτιού. Η συστηματική έκθεση σε αυτά τα ρυπογόνα στοιχεία, πέραν άλλων βλαβερών συνεπειών για την υγεία μας, επηρεάζει καταλυτικά και τον ύπνο μας και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε υπνικές άπνοιες.

Δημιουργούμε μια ζώνη ελεύθερη από ακάρεα, αλλεργιογόνους παράγοντες και ρυπογόνα στοιχεία εκεί όπου κοιμόμαστε, κρατώντας παράλληλα όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά και αερίζουμε συχνά. Αντιμετωπίζουμε το υπνοδωμάτιό μας ως έναν ιερό χώρο και κρατάμε τον αέρα του καθαρό και με τα σωστά επίπεδα υγρασίας, ώστε να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα. Το πώς θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς.

Στην προσπάθειά μας αυτή, μια εξαιρετική λύση για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι, άρα και καλύτερο ύπνο, είναι το Airocide από την T&C Group. Καθαρίζει τον αέρα στο υπνοδωμάτιό μας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αφαιρώντας το 100% των επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων από το σπίτι, κρατώντας μακριά τα ακάρεα μυκήτων, βακτηρίων και σκόνης που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικές αλλεργίες, και εξαλείφοντας όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα. Με την τεχνολογία της NASA το Airocide μας βάζει για… ύπνο και μας επιτρέπει να ξεκουραστούμε και να ξυπνήσουμε ευδιάθετοι και αναζωογονημένοι για την καινούρια ημέρα.

OUR ARTICLE LIBRARY