Η Φωτοκαταλυτική τεχνολογία στην υπηρεσία της οινοποιίας

Τα οινοποιεία πετυχαίνουν τον έλεγχο της μούχλας, των βακτηριών και των οσμών με τη χρήση φωτοκαταλυτικού αντιδραστήρα που δημιουργήθηκε από τη NASA.

Ο έλεγχος των βακτηρίων που μεταφέρονται με τον αέρα και των οσμών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιτεύχθηκε με τη χρήση ενός φωτοκαταλυτικού αντιδραστήρα που δημιουργήθηκε από τη NASA. Η τεχνολογία έχει πλέον δοθεί για δημόσια χρήση, με πολλές εφαρμογές σε νοσοκομεία καθώς και σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε Καναδά, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Κορέα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη.

Στις Η.Π.Α. βρίσκει χρήση και σε περισσότερα από 70 οινοποιεία σε Καλιφόρνια, Μίτσιγκαν, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια και Ουάσινγκτον.

Η μονάδα είναι ένας φωτοκαταλυτικός αντιδραστήρας, ο οποίος σε αντίθεση με ένα φίλτρο, μπορεί να οξειδώσει οργανική ύλη και πτητικές οργανικές ενώσεις μετατρέποντάς τες σε CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και υδρατμούς. Όταν χρησιμοποιείται στην οινοποιία ‘σκοτώνει’ βακτήρια, μούχλα και απομακρύνει τις οσμές.

+20
ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
AIROCIDE

Η φωτοκαταλυτική μονάδα Airocide χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο τύπο υπεριώδους (UV) φωτός και την ανατάση (TiO2) ένα διοξείδιο του τιτανίου κρυσταλλικής μορφής που απαντάται στη φύση, και έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών, από τα χρώματα μέχρι τα αντηλιακά και τον χρωματισμό τροφίμων.

Δημοσιεύτηκε στο wineplus.gr

OUR ARTICLE LIBRARY